Symphonic Thoughts

Symphonic Thoughts

tisdag 20 juni 2017

Kärlek

Varför är kärleken svår i vår samtid?
Lyssna på en intressant podcast om ämnet genom att klicka här.


1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant. Men jag tycker att ni missar en nivå av kärlek...se länk: http://www.twinflamesoulmates.com/divine-love.html

Jag är medveten om att det inte är vetenskaplig information, men då jag själv upplevt divine love (själslig kärlek) vet jag att det i högsta grad existerar. Att känna den här typen av kärlek handlar inte om att konstant känna förälskelse och kickarna, men det handlar om att ha mött en person som speglar en och kompletterar en på ett sätt som skapar både trygghet/lugn och stimulans på samma gång.

Vi människor har ett grundläggande behov av att bli förstådda för den unika individ vi är. Det är en evig längtan efter det. Men redan som barn förs vi in i ett samhälle med förväntningar och krav och anpassningar som gör att vi följer en väg som kanske inte är anpassad efter vår unika personlighet, behov och intresse. Det gör att vi växer upp och känner den där längtan efter något som vi inte riktigt kan sätta fingret på. Jag har själv alltid känt så och alltid längtat efter att "hitta hem".

Men för att kunna hitta hem krävs att fokusera på sig själv och sitt inre. Lyssna och förstå den där inre längtan. När vi gör det och vågar och orkar gå utanför den där av samhället accepterade stigen, då hittar man rätt miljö och likasinnade människor som förstår en på djupet.

Självsamhet är inte samma som ensamhet. Jag lovar att måånga i tvåsamhet känner sig förskräckligt ensamma. Som Carl Jung uttryckte sig: "loneliness does not come from having no people around you, but from being unable to communicate the things that seem important to you."

Följ